Mit tanított nekem a sport?

Mit tanított nekem a sport?

Egészen fiatal korom óta aktívan sportolok, így már viszonylag korán megtanítottak nekem fontos dolgokat a különböző edzésfajták. Például: erősebb lett állóképességem, jobb lett a koncentrációm, nőtt a türelmem, és ami talán a legfontosabb, hogy megtanultam, hogy hogyan kell egy csapattal együtt dolgozni. Mivel hosszú évek óta rendszeresen kézilabdázok, nagyon sokat tanultam a csapaton belüli eredményes együttműködésről, illetve alapjaiban arról, hogy hogyan is tud jól működni egy team.

Ezt a tudást természetesen a hétköznapokban, a Stylers frontvonalán is igyekszem hasznosítani.

A sportot nem csak gyakorolni, de nézni is kimondottan szeretem. Idén nyáron  jónéhány kollégával munkaidőn kívüli közös programunk volt a foci vb nyomon követése (ezúton is szeretnék még egyszer gratulálni Dávid, hogy úgy nyerted meg a céges tipp versenyt, hogy nemhogy velünk, de alapból sem néztél meg egy meccset sem…a lottószámok még mindig érdekelnének).

A meccsek során rendszeresen beszéltünk arról, hogy mitől ér el sikereket az egyik csapat, és jut el a döntőig, miközben mások, hasonló adottságokkal ugyan, de lemaradnak.

A csapatsport, és kimondottan a vb alapján közösen is arra következtetésre jutottunk, hogy nem elég kiváló képességű focistákat beállítani a csapatba, az még nem fogja garantálni a győzelmet. Hiszen nagyon sok világklasszis focistát felsorakoztató ország válogatottja esett ki már jóval a döntő előtt, pedig elvben, ha a hard skilleket nézzük, sokkal erősebbek voltak, mint például a világbajnok csapat. Mégis kiestek, míg a horvátok töretlenül meneteltek a döntő felé vezető úton.

A fentiekből is adódóan, sokszor kollektíven a csapatban kell keresni a megoldást. A hangsúly a közös célon van, és az annak elérése érdekében való hatékony csapatmunkán.

A Stylersnél is úgy gondoljuk, hogy a szakmai tudás még összességében nem minden. Ami számunkra még ennél is fontosabb, hogy mindenki a csapattal közösen tudjon gondolkodni és cselekedni, értéket teremteni. Hiszen akár a foci vb, de bármilyen más csapatsport is azt igazolja, hogy eredményes csak akkor lehet egy team, közösek az érdekek, és működik a csapatszellem.

Sokat teszünk azért, hogy a jól működjünk együtt, csapatot építünk. Rendszeresen járunk közösen sportolni, heti szinten tartunk belső képzéseket, amely során betekintést nyerünk a különböző divíziók feladataiba. Havi rendszerességgel legalább egy csapatépítőt is tartunk, ami van, hogy több napos, de van, hogy csak közösen elmegyünk valamilyen high tech kiállításra, és ami a legfontosabb, hogy mindig figyelünk egymásra.

Úgy gondolom, hogy nálunk a csapatszellem kiválóan működik – köszi Srácok :)!

Gábor

Látogassatok el rendszeresen a joinstylers.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon és Instagramon is!

2018-11-30T18:22:25+00:00

Share This Post With Others!

Go to Top