Learn, teach, inspire

A kompetenciafejlesztés jelszavai a Stylersnél

Vannak olyan szakmák, amelyeknél a lifelong learning szinte elengedhetetlen az eredményes munkavégzés szempontjából. A szoftverfejlesztés pont egy ilyen szakma. Ezért a Stylers Groupnál nagy hangsúlyt fektetünk csapattagjaink szakmai ismereteinek és kompetenciáinak folyamatos fejlesztésére. Hogyan bővítjük képességeik tárházát? Közösen tanulunk, tanítunk és inspirálódunk.

Learn: A jó szoftverfejlesztő holtig tanul

Az informatika biztosan állandó eleme: a megújulás. Töretlen a programnyelvek evolúciója. Hol van már az egykor igen népszerű COBOL vagy a Flex? Ki programoz még SmallTalkkal? A jelek szerint a C és a C++ lesznek a következő programozási nyelvek, amelyek kikopnak a szoftverfejlesztők eszköztárából. Sorra halnak ki és ezzel párhuzamosan sorra jelennek meg az újabbnál újabb IT technológiák, programozási nyelvek, melyek gyors és alapos elsajátítása elengedhetetlen a folyton változó ügyféligények kielégítéséhez.

Az állandó kompetenciafejlesztés gyakorlata nálunk a kezdetektől fogva jelen van. A Stylers Groupnál hiszünk abban, hogy amit megtanulunk, azzal nemcsak mi leszünk többek, hanem közvetetten partereink is gazdagodnak általa, mivel szoftverfejlesztőink tudásának bővülésével egyre hatékonyabban leszünk képesek megoldani problémáikat.

A továbbképzési lehetőségeink egyik fő eleme, hogy mindenki részt vehet IT képzési centrumunk, a Braining Hub kurzusain, ahol a legújabb, piacképes programnyelveket sajátíthatják el. Jelenleg a Kibervédelem és a Data Science Braining Hub képzések viszik a prímet a Stylerses fejlesztők körében.

A Stylersnél mindent megteszünk azért, hogy szakembergárdánk megismerhesse a legújabb IT-s innovációkat, trendeket. A rendszeres képzések hozzásegítik őket ahhoz, hogy nyomon követessék a fejlesztői szakmában végbemenő változásokat, és magabiztosan kezeljék a legújabb technológiákat.

Teach: A szoftverfejlesztés rejtelmeibe másokat is bevezetünk

Az ismeri igazán a szakmát, aki tanítani is tudja. Gyakran előfordul, hogy a Braining Hub programozó képzésein részt vett hallgatók a Stylers Grouphoz csatlakoznak. Legutóbb nyár végén bővült ilyen módon a csatapunk hat junior fejlesztővel, azóta őket vezetjük be a programozás rejtelmeibe. Az új tagok jellemzően karrierváltók, akik csupán pár hónapja ismerkedtek meg a kódolással, ezért a Juniorok fogadására 8 részes workshop sorozattal készültünk. A tematika fejezeteire a Senior csapattagok jelentkezhettek. Törekedtünk arra, hogy mindenkit bevonjunk a gyakorlatias képzésekbe, de nem kellett különösebben győzködni senkit, pár nap alatt minden téma elkelt. Az eddig lement oktatások kifejezetten jól sikerültek. A megszerzett tudást pedig egy kis házi projekt formájában azonnal alkalmazni tudták a juniorok.

Inspire: Tanulunk egymástól a közös esetmegbeszéléseken

A rendszeres belső szakmai tudásmegosztásokon állandóan szinten tudjuk tartani szaktudásukat. Mi, a Stylersnél a nyílt és aktív kommunikációt részesítjük előnyben, mert úgy véljük, hogy ezáltal lehet elérni az egészséges csapatösszhangot. Mivel jellemzően scrum csapat felosztás szerint dolgozunk – vagyis egy product ownerből, egy scrum masterből és 2-5 szoftverfejlesztőből álló csapatokban –, amik általában egymástól elszigetelve dolgoznak, így dedikált alkalmakat szervezünk, mikor megbeszéljük a projektek során felmerült kérdéseket, eseteket. Ezeken az összejöveteleken a különböző projekteken dolgozó csapataink megosztják egymással a technológiai, munkamódszertani és ügyélkezelés terén szerzett tapasztalataikat – sikereiket, kudarcaikat, ötleteiket egyaránt – amiből minden Stylerses tud tanulni. A találkozókon elhangzott észrevételeket, jó gyakorlatokat aztán mindenki be tudja építeni a saját projektjébe.

Tapasztalataink szerint vannak még, akik könyvekből szeretik bővíteni tudásukat. Őket támogatva létrehoztuk a Stylers saját könyvtárát – főleg menedzsment és szoftverfejlesztés témában –, ahonnan a könyveket és e-bookokat „kölcsönözhetnek ki”. Emellett vannak megvásárolt online kurzusaink is, amikből szintén bárki inspirálódhat és szélesítheti kompetencia eszköztárát.

Csatlakozz Te is hozzánk!

Ha szívesen lennél csapatunk tagja, itt találod nyitott lehetőségeinket!

2020-10-09T09:04:41+00:00

Share This Post With Others!

Go to Top